Eclipse alapú fejlesztés és integráció

Tárgyfelelős: 
Varró Dániel
Oktatók: 
Ráth István Zoltán
Oktatók: 
Semeráth Oszkár
Oktatók: 
Ujhelyi Zoltán

Az Eclipse alapú fejlesztés és integráció c. MSc szakmai választható tárgy célja, hogy bemutassa az Eclipse fejlesztőkörnyezet használatát, illetve bővítését, különleges hangsúlyt fektetve a szakterület-specifikus modellezés (domain-specific modeling) használatára. Tovább »

Eclipse alapú technológiák

Tárgyfelelős: 
Varró Dániel
Oktatók: 
Ráth István Zoltán
Oktatók: 
Ujhelyi Zoltán

Az Eclipse alapú technológiák című BSc szakmai választható tárgy célja, hogy bemutassa az Eclipse-et, mint fejlesztőkörnyezetet. A tárgy áttekintést nyújt az fejlesztőkörnyezet felépítéséről, használatáról és továbbfejlesztési lehetőségeiről. Tovább »

Teljesítőképesség optimalizálás

Tárgyfelelős: 
Pataricza András
Oktatók: 
Demián Tamás
Oktatók: 
Kocsis Imre
Oktatók: 
Paljak Gergely
Oktatók: 
Pataricza András

A tárgy célja azoknak a módszereknek és folyamatoknak az ismertetése, amelyek segítségével mérhetővé, illetve mérési eredmények alapján optimalizálhatóvá válik egy informatikai rendszer teljesítménye és szolgáltatásbiztonsága. Az MSc szakmai választható tárgy bemutatja azokat a szabványos benchmarkokat (teszt összeállításokat) is, amelyek lehetőséget adnak az összehasonlításra különböző beszállítók termékei között. Tovább »

Üzleti IT rendszerek modellezése

Tárgyfelelős: 
Pataricza András
Oktatók: 
Gönczy László
Oktatók: 
Pataricza András

A tantárgy a gazdaságinformatikai rendszerek tervezési folyamatát, az üzleti alkalmazások és az azokat kiszolgáló informatikai infrastruktúra tervezését és –méretezést tárgyalja modellalapú megközelítésben. A hallgatók megismerik a helyességbizonyítás, teljesítményanalízis és szolgáltatásbiztonság alapfogalmait és megjelenésüket a modellezésben. A modellezéshez kapcsolódó gyakorlati méretezési és (gazdasági és informatikai jellegű) méréstechnikai feladatokban jártasságot szereznek. A tárgy általános modellezési paradigmák mellett a gazdasági rendszerekben alkalmazott szakterületspecifikus modellezési nyelveket is ismerteti. Tovább »

Virtualizációs technológiák és alkalmazásaik

Tárgyfelelős: 
Micskei Zoltán
Oktatók: 
Tóth Dániel
Oktatók: 
Kövi András
Oktatók: 
Szatmári Zoltán

A tantárgy célkitűzése, hogy megismertesse a hallgatókat a különböző virtualizációs (számítógép, alkalmazás, megjelenítés, stb.) technológiákkal, és áttekintést nyújtson ezek széles alkalmazási lehetőségeiről. Az egyes technikák kialakulásának és elméleti alapjainak összefoglalása után, az adott terület egy-két elterjedt termékének bemutatásával szemlélteti a tárgy a virtualizáció alkalmazásait. Tovább »