Adminisztratív tudnivalók és feltételek

2017. tavasz szerint aktualizálva.

Előadások: szerdánként 12:15-14:00, Q-I terem. (IMSc-seknek 15:15-17:00 IB140). A március 15-i előadások pótlás nélkül elmaradnak.

Gyakorlatok: a Neptunban megjelölt kurzusidőpontok és helyszínek szerint kurzusonként összesen 6 alkalom, kéthetente a szorgalmi időszak 2. és 13. hete között. Először tehát a páros heti gyakorlatok kerülnek sorra, a második oktatási héten (feb. 13-i hét).

Figyelem: a fentiek szerint tehát az első oktatási héten nem lesznek gyakorlatok!

Fontos: aki a Neptun szerinti gyakorlati kurzusának valamelyik alkalmán nyomós okból kifolyólag nem tud részt venni, kérjük jelezze ezen az űrlapon egy másik gyakorlati kurzuson való részvételi szándékat. További részleteket az űrlap tartalmaz.

Korábbi házi feladatok: akinek az előző félévekből van elkészített (és el is fogadott) házi feladata, akkor ezen az űrlapon jelezheti. Ezt a 3. tanítási hét végéig (02.26.) teheti meg, aki szeretné.

Jegy kiszámítása:

100 pont érhető el az alábbiak szerint:

Max. 70 pont a ZH (a két 35 pontos feladatsor) + max. 30 pont a HF (VIMIA405 esetén: másfélszeres súllyal a max. 20 pontos feladat). Mindkét részből legalább elégségest kell elérni, és további feltétel a megfelelő számú gyakorlati alkalmon történő részvétel.

Ha valaki sikeresen teljesítette a félévet, akkor a pontszámához hozzáadjuk a gyakorlatok opcionális számonkérésein elért pontokat (max.8 pont), a bemelegítő HF plusz pontjait (max.4 pont), a jelesre megírt zárthelyik "csillagos" feladatain elért bónuszpontokat (max. 5+5 pont), az esetleges egyéb plusz pontokat, és a szorgalmi házi feladatból elérhető max.10 pontot.

Az így kialakult pontszámból a jegyet, a 40 , 55 (54.75), 70 (69.75), 85 (84.75) ponthatárok szerint alakítjuk ki (az elégségesnél jobb jegyeknél a ponthatáron felfele kerekítve az esetlegesen hiányzó 0.25 pontot).

Aki csak a kötelező számonkérési elemeket figyelembe véve is megszerezte a jeles osztályzatot, annak a számára "IMSc pontként" könyveljük el a fenti bónuszpontok megfelelően hirdetett részét: a zárthelyi kiegészítő feladatok és szorgalmi házi feladat IMSc pontra válthatóak, míg az egyéb bónuszpontok nem.

Számonkérések:

  • Házi feladat kiadás: várhatóan 3.  oktatási hét
  • Házi feladat beadás: 12. oktatási hét; pótlás a pótlási héten
  • ZH1: március 30. csütörtök 8-10; pótlás május 18. csütörtök 8-10.
  • ZH2: május 11. csütörtök 8-10; pótlás május 18. csütörtök 10-12.
  • Pótzárthelyi: május 18. csütörtök 8-10 (ZH1), 10-12 (ZH2), részletek itt

Zárthelyi részletek:

A Rendszermodellezés zárthelyire történő felkészüléshez ajánljuk figyelmükbe az alábbiakat:

  • A tárgyból elérhető egy mintazárthelyi feladatsor (ld. segédanyagok fül), az előadások és gyakorlatok anyagának megismerése után mindenképp javasolt ennek megoldása.
  • Ahogyan azt az első órán kihirdettük, a ZH első része egy beugró lesz, melyen idén is legalább 50% elérése kötelező. A mintaZH a pontozási szabályokat is tartalmazza.
  • Erősen ajánlott a ZH kihirdetett időpontjához képest 10-15 perccel előbb érkezni, ugyanis fenntartjuk a jogot, hogy a zárthelyi megkezdése után érkező hallgatókat elutasítsuk.
  • Nagyon fontos: mindenki az adott zárthelyihez hirdetett terembeosztás alapján számára kijelölt teremben jelenjen meg, ezt ellenőrizni fogjuk!
  • Mindenki hozzon fényképes hatósági igazolványt (személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél; lehetőleg ne diákigazolvány és semmiképpen se koleszbelépő), valamint írószerszámot. Számológép, telefon, vagy bármely egyéb elektronikus segédeszköz használata tiltott. Saját lap nem használható.