3D-s robotszimulátorok vizsgálata és kiterjesztése

A robotok és egyéb autonóm rendszerek egyre nagyobb elterjedésével (pl. háztartási robotok, autonóm járművek) a hozzájuk készített vezérlő program fejlesztése és tesztelése egyre kritikusabb feladat lesz.

Szerencsére egyre valósághűbb és egyre pontosabb szimulátorok állnak a fejlesztők rendelkezésére, melyben a környezetet, valamint a robot érzékelőit és beavatkozóit lehet szimulálni a valós, komplex hardver használata nélkül. A környezet szimuláció során lehetőség van 3D környezetek építésére és valós fizikai szimulációjára is. Ilyen alkalmazások például a Microsoft Robotics Developer Studio (C#), a V-Rep (C++/Java) vagy az USARSim (Unreal motoron alapul).

A hallgatók feladata ezeknek a szimulátoroknak a megismerése, és egyszerűbb példákon keresztül a kipróbálásuk. A feladat folytatása, hogy ezeket beillesszük egy, a tanszéken fejlesztett tesztelési keretrendszerbe, melyhez szükséges térképek és környezeti leírások automatikus generálása, robot vezérlők implementálása, vagy a futási információ kinyerése és megjelenítése. A feladat kapcsolódik az R3-COP nemzetközi projekthez.

Jelleg: 
Elméleti és gyakorlati
Konzulens: 
Szatmári Zoltán
Konzulens: 
Micskei Zoltán
Konzulens: 
Oláh János
TDK lehetőség: 
TDK lehetőség
Megismerhető technológiák: 
Robot szimulátorok, valamelyik fenti programozási nyelv részletesebb megismerése.
Előismeretek: 
Valamilyen objektumorientált programozási nyelv (Java/C#/C++) ismerete.
Állapot: 
Korábbi