Hierarchikus modellek ellenőrzése

A modellellenőrzés elterjedt technika a megtervezett rendszerek helyességének bizonyítására, verifikációjára. A PetriDotNet keretrendszer rendelkezik változatos technikákkal és algoritmusokkal ennek támogatására. Azonban a hierarchikus rendszerekben rejlő lehetőségek eddig kiaknázatlanok voltak. A hierarchiában rejlő többletinformáció segítheti a meglévő algoritmusokat, a rendszerben rejlő szimmetriát és regularitást kihasználhatóvá teszi.

A hallgató feladata elmélyedni a hierarchikus modellellenőrző algoritmusokban, és a PetriDotNet keretrendszert kiegészíteni a hierarchia támogatásával. A feladat elvégzése során algoritmikus problémákat kell megoldani, továbbá a hierarchia támogatását a felhasználói felületre is ki kell vezetni. A feladat során a cél egy ipari környezetben is jól használható analízis eszköz megvalósítása.

Az érdeklődő hallgatónak ajánljuk, hogy látogassa meg a keretrendszer honlapját, ahol az eddig elkészült eszköz letölthető, kipróbálható: https://www.inf.mit.bme.hu/research/tools/petridotnet

Témacsoport: 
Ellenőrzés és tesztelés
Jelleg: 
Elméleti és gyakorlati
Konzulens: 
Vörös András
TDK lehetőség: 
TDK lehetőség
Megismerhető technológiák: 
.Net, C#
Előismeretek: 
algoritmusok szeretete
Állapot: 
Korábbi