Android alapú infrastruktúra menedzsment alkalmazás

Az infrastruktúra menedzsmenttel foglalkozó szakemberek élete nem csak móka és kacagás. Munkakörükből adódóan folyamatosan képesek kell legyenek a rendszerbe történő távoli beavatkozásra, folyamatosan a rendszerfelügyeleti és menedzsment eszközök közelében kell tartózkodniuk, hogy szükség esetén lehetőségük legyen beavatkozni.

Napjainkban a legtöbb ilyen szakember zsebében már okostelefonok lapulnak, melyek segítségével minimális feladatok elláthatók. Az okostelefonokon azonban a fizikai méretekből adódóan sajnos a teljes értékű terminál, vagy web alapú menedzsment szoftverek csökkentett komfortérzettel futtathatóak, így célszerű lenne egy kifejezetten okostelefonra fejlesztett, ergonómiailag ide illő rendszer elkészítése.

Az önálló labor célja egy olyan keretrendszer kidolgozása, amely lehetővé teszi a rendszerfelügyelettel foglalkozó szakemberek számára a fontosabb felügyeleti feladatok okostelefonról történő ellátását, ezáltal nagyobb szabadságot biztosítva nekik. A rendszer legyen rugalmasan konfigurálható, felépítéséből adódóan bővíthető.

Jelleg: 
Gyakorlati
Konzulens: 
Szatmári Zoltán
TDK lehetőség: 
TDK lehetőség
Megismerhető technológiák: 
Rendszerfelügyelet, Linux rendszerek menedzsmentje, Android alapú fejlesztés
Előismeretek: 
Minimális Android ismeret
Állapot: 
Korábbi