Felhasználói felület készítése modellek automatikus mergeléséhez

A modellvezérelt fejlesztési paradigma lehetővé teszi precíz modellekből, pontosan definiált finomítási lépéseken keresztül az alkalmazás kódjának, dokumentációjának vagy konfigurációs leíróinak automatikus generálását. Ezen komplex modellek kollaboratív szerkesztése extra feladatokat követel meg a jelenlegi szöveg alapú verziókezelő rendszerektől (pl.: Git, SVN). Ilyen probléma a modellek automatikus merge-lése, ha azok szöveges szinten olyan konfliktusokat tartalmaznak, amiket a szöveg alapú rendszerek nem képesek feloldani.

A MONDO EU FP7 kutatási projekt egyik fő célja egy olyan kollaboratív keretrendszer megvalósítása, mely a meglévő verziókezelő rendszereket kibővítve támogasson modellekhez kapcsolódó extra szolgáltatásaokat. A projekthez kapcsolódóan elkészült egy prototípus alkalmazás az automatikus merge-lés problémára.

A hallgató feladata bekapcsolódni a tanszéken folyó releváns kutatási munkába, és kibővíteni a meglévő prototípust grafikus felülettel és integrálni meglévő verziókezelő rendszerekhez (Git,SVN). 

Jelleg: 
Elméleti és gyakorlati
Konzulens: 
Debreceni Csaba
TDK lehetőség: 
Nem
Megismerhető technológiák: 
Eclipse, EMF, EMF-IncQuery, SWT, EMF-Compare, Diff/Merge, Git, SVN
Előismeretek: 
Java
Állapot: 
Folyamatban