Subversive telepítés Eclipse alá

A Subversive SVN kliens telepítése nem teljesen magától értetődő, ugyanis külön kell telepíteni magát a klienst, és hozzá SVN connectorokat, amik nem találhatóak meg ugyanabban az update site-ban licensz-okok miatt. A legegyszerűbb telepítési módszer a következő:

  1. Telepítsük a Team Connectort a Galileo update site-ról.
  2. Újraindítás után használjuk a Connector Discovery ablakot.
  3. Ellenőrizzük a sikeres telepítést.

Team connector telepítés

A Help menü Install new software... pontját kiválasztva megjelenik az Available Software dialógusablak. Ennek a felső részén található Work with mezőjében kiválasztható a megfelelő telepítési forrás - esetünkben a Galileo update site (http://download.eclipse.org/releases/galileo).

Ezután rövid várakozás után megjelenik kategóriák listája a fő területen, a Collaboration kategória Subversive SVN Team Provider elemét kell kiválasztani a folytatáshoz.

Ezután a varázslót követve fel lehet telepíteni a Subversive klienst, és a végén kérdésre újra kell indítani a keretrendszert.

 

Megjegyzések:

  • Amennyiben hosszas várakozás után sem jelenik meg a telepíthető bővítmények listája, netán hibaüzenetet kapunk, érdemes újraindítani az Eclipse-et, és újra megpróbálni. Simán újra megpróbálni többnyire nem oldja meg a problémát, valamiféle belső cache mechanizmusok miatt.
  • Amennyiben a Mylyn feladatlistát is használjuk, erősen ajánlott a Subversive Integration for the Mylyn Project (Incubation) plug-in telepítése is.

Connector Discovery

Újraindítás után megjelenik egy Connector Discovery ablak, ahol lehet választani különböző verziós JavaHL és SVNKit konnektorokból. Ezek közül legalább egyet kell választani (a platform figyelembevételével), majd végigkövetni az előző telepítéshez hasonló varázslót, amely feltelepíti a kiválasztott konnektorokat. A telepítés során a rendszer felhívja a figyelmet, hogy ekkor nem digitálisan aláírt komponenseket akarunk telepíteni - ezt a figyelmeztetést el kell fogadni. A telepítés után ismét újra kell indítani az Eclipse-et.

Connector választás

A JavaHL connector a rendszerbe telepített SVN-t használja (ill. Windows platformra tartalmaz egy megfelelő bináris svn-t, amely így szintén használható), míg az SVNKit egy Java alapú implementációt használ. A kettő között viszonylag szabadon lehet választani, ha az egyik nem megy, akkor érdemes a másikat használni, de tipikusan csereszabatosak. Amennyiben nincs különösebb ok az ellenkezőjére, én az SVNKit telepítését javaslom.

Sikeres telepítés ellenőrzése

\r\nAz újraindítás után a telepített konnektorok között a Window/Preferences... menüpont alatt elérhető Preferences ablak Team/SVN kategóriájában az SVN Connector fülön lehet választani. Amennyiben itt megjelenik a kiválasztott konnektor, akkor készen vagyunk a telepítéssel.\r\n\r\nAmennyiben nem jelenik meg, akkor valamilyen telepítési bug miatt teljesen újra kell kezdeni a munkát: el kell távolítani minden Subversive-hez kötődő bővítményt, és újra kell telepíteni őket egy újraindítás után.