Önálló laboratórium

A Rendszertervezés témájú önálló laboratórium feladatai a következő témakörökbe csoportosíthatók:

  • Szoftvertervezés: Ide tartozó témák foglalkoznak webes szoftverekkel, mobil alkalmazásokkal (Android), Eclipse technológiákkal, modellvezérelt technológiákkal, szoftver teszteléssel és ellenőrzéssel.

  • Üzleti folyamatok és alkalmazások: Ide tartozó feladatok választhatók az üzleti alkalmazások (e-Business, webszolgáltatások) és munkafolyamatok (folyamattervezés, integráció, monitorozás) köréből.

  • Kritikus beágyazott rendszerek: Kiemelt hangsúlyt kap az eszközfejlesztés (kódgenerálás, monitor generálás), a konkrét beágyazott alkalmazások tervezése és fejlesztése, valamint a kritikus beágyazott rendszerek tesztelése és ellenőrzése (szimuláció, hibatűrés vizsgálata).

  • Informatikai infrastruktúra: Ide tartozó témák a virtualizáció és Cloud Computing, az infrastruktúra menedzsment, a szolgáltatási szint menedzsment (kapacitástervezés, teljesítmény tervezés) és a konkrét felügyeleti és konfigurációs eszközök fejlesztése.

Jellegzetes témáinkból megtekinthető egy kigyűjtött válogatás.

Az aktuális témakiírások a kapcsolódó web lapon elérhetők.

Az alábbiakban bemutatunk néhány olyan feladatot, amit korábbi évfolyamok hallgatói készítettek. Ezek is illusztrálják a fenti témakörökbe tartozó lehetséges témák sokféleségét.  (Az ágazat hallgatóinak korábbi önálló laboratórium feladatai az önálló laboratórium beszámolók között elérhetők.)