Google Web Toolkit alapú űrlapgenerálás mobil (Android) és PC webes platformokra

A Google Web Toolkit napjaink egyik legjobban fejlődő JAVA alapú web-es keretrendszere, mely számos modern webes technológia ötvözeteként alakult ki. Számos open-source keretrendszer épül GWT technológiára, melyeknek megvannak az előnyei-hátrányai. Többek között ilyen technológiával készült a gMail is.

Napjaink jellemző problémája a platform független űrlap generálás, hiszen asztali és mobil környezetekben futó böngészőkben eltérő módon kell megjeleníteni az elemeket, hogy azok a felhasználó számára megfelelően helyezkedjenek el. A hallgató feladata, hogy egy modellből kiindulva egy olyan keretrendszer prototípusát készítse el, amivel egyszerre lehet Android készülékeken és PC-n futó webböngészőben is működő űrlapokat generálni. Az űrlap tulajdonságai deklaratívan adhatóak meg a modell segítségével. A fejlesztésben lehetőség van az IneForm (GWT alapú keretrendszer) használatára és megismerésére.

A téma kidolgozása során a szakmai munkát a tanszék vezeti, míg technológiai segítséget az IneForm-ot fejlesztő csapat (Inepex) nyújt.

Jelleg: 
Elméleti és gyakorlati
Konzulens: 
Szatmári Zoltán
Konzulens: 
Ráth István Zoltán
TDK lehetőség: 
TDK lehetőség
Megismerhető technológiák: 
GWT, Webes technológiák, IneForm keretrendszer
Előismeretek: 
Java
Állapot: 
Korábbi