PetriDotNet

A tanszékünkön fejlesztett modellellenőrző keretrendszer fejlesztésébe bárki bekapcsolódhat, akit csak érdekelnek az algoritmusok, szeretne egy lelkes és motivált csapat tagjává vállni, és szeretne valami maradandót alkotni. Az eszköz fejlesztése során eddig két TDK dolgozat született, de reményeink szerint nem állunk meg itt.

Ha szereted az algoritmusokat, érdekelnek a gráfok, szeretnéd tudni, hogy hogyan verifikálják napjaink szoftver és hardver rendszereit, vagy érdekelnek a sztochasztikus analízisek, akkor szívesen látunk a csapatban!

Részt lehet venni a modellezési környezet és nyelv fejlesztésében, a modellellenőrző modulok fejlsztésében, továbbá a sztochasztikus analízis iránt érdeklődök számára is vannak érdekes feladatok!

A feladatok között vannak kisebb, szoftverfejlesztési feladatok, de komoly, kutatási jellegű feladatok is bőven, melyek a többi téma között olvashatóak, de nagyvonalakban:

  • korlátos modellellenőrzés (különböző absztrakciós technikák és hatékony algoritmusok megismerése, kutatása)
  • sztochasztikus analízis
  • hibrid modellezés
  • modellező nyelvek vizsgálata, kiterjesztése
  • kódgenerálás (ez az előző feladattal erősen összefügg)

Az eddig elkészült felület (és lassan a modulok is) megtekinthetőek a következő honlapon: https://www.inf.mit.bme.hu/research/tools/petridotnet

A fejlesztés során a Formális módszerek MSc tárgy során használt eszközt fejlesztünk.

Témacsoport: 
Ellenőrzés és tesztelés
Konzulens: 
Vörös András
TDK lehetőség: 
TDK lehetőség
Megismerhető technológiák: 
C#
Előismeretek: 
algoritmusok szeretete
Állapot: 
Folyamatban