Modellalapú fejlesztés vizsgálata

Napjainkban egyre elterjedtebb a modell alapú fejlesztés, elsősorban a beágyazott biztonságkritikus rendszerek területén. Ilyenkor a mérnök megallkot egy mérnöki modellt, amelyet ellenőriz matematikai módszerek segítségével, majd a modell alapján kódot generálunk.

Tanszékünkön több eszközt is fejlesztünk ennek a támogatására. A hallgató feladata, hogy megvizsgálja ezek használatát, és alkalmazhatóságát, elsősorban a beágyazott vezérlők tervezésében.

A modelleket a PetriDotNet keretrendszerben készítjük el, majd automatikus módszerekkel generáljuk belőle a futó kódot. A hallgató feladata megvizsgálni, hogy a Petri-háló formalizmus milyen esetekben nyújt számunkra megoldást, mikor alkalmazható csak köztes modellezési nyelvként, továbbá a kódgenerálási probléma vizsgálata is.

A feladat végére lehetőség van egy komplett keretrendszer elkészítésére, amely lefedi a teljes fejlesztési folyamatot, de természetesen egyes részfeladatokat is lehetőség van választani, a hallgató érdeklődésének megfelelően.

 

Jelleg: 
Elméleti és gyakorlati
Advisor: 
András Vörös
TDK lehetőség: 
TDK lehetőség
Megismerhető technológiák: 
beágyazott rendszerek, C, Java, C# (fejlesztő eszközök)
Előismeretek: 
C és/vagy beágyazott rendszerek
Állapot: 
Korábbi