Inkrementális gráflekérdező keretrendszer
 integrációs tesztelése

A modellvezérelt rendszer- és szoftverfejlesztés napjaink központi jelentőségű módszertana az összetett, minőségi és biztonsági szempontból kritikus beágyazott rendszerek valamint a komplex szolgáltatásorientált szoftverrendszerek területén. A módszertan központi fontosságú komponensei a modelleken értelmezett lekérdezések, melyek kulcsszerepet játszanak a nyelvközi átalakítások, forráskódszintézis, tesztesetek, dokumentációrészletek automatikus generálása során is.

A Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék részvételével fejlesztett EMF-IncQuery inkrementális gráflekérdező keretrendszer fontos eleme az ipariban széles körben használt Eclipse Modeling platformnak, és számos nyílt forrású, illetve kereskedelmi modellezőeszköz részeként a modellvezérelt eszközfejlesztés egyik alaptechnológiájának számít. A keretrendszer a modell- lekérdezések inkrementális végrehajtásán túl kiegészítőin keresztül számos gyakran használt szolgáltatást nyújt az eszközfejlesztők számára (pl. folytonos modellvalidáció, modellnézetek automatikus karbantartása, inkrementális modelltranszformációk).

A hallgató feladata a fejlesztésbe bekapcsolódva az EMF-IncQuery integrációs tesztkészletének felmérése - kiértékelése, bővítése, végrehajtásának hatékonyabbá és a fejlesztők számára könnyebbé tétele.

Jelleg: 
Gyakorlati
Advisor: 
Ábel Hegedüs
TDK lehetőség: 
Nem
Megismerhető technológiák: 
Eclipse, RCP-TT, EMF-IncQuery
Előismeretek: 
Java
Állapot: 
Folyamatban