Modellvezérelt szoftvertervezés - A legjobbak

A legjobbak

Ezen az oldalon a tárgy története során legjobb eredményeket elért csapatokat soroljuk fel.

2011

Ebben az évben a JBoss Seam platformhoz illesztett, Java Enterprise alkalmazások prototípusszintű automatizált generálását modellalapú technológiával elősegítő eszközöket kellett kifejleszteni. Mindkét csapat munkája nyílt forráskódú projektként érhető el.

  • Czotter Márk, Szennai Miklós, Tasi Katalin, Illésy Pál: Seample
  • Szabó Tamás, Orova Péter, Salánki Ágnes, Solt Benedek Pál: MDSDProjects

2012

Ebben az évben szabadon választott platformhoz (OSGi, Java Enterprise, .NET) illeszkedő, Eclipse Modeling Framework alapú modellezőkörnyezetet kellett készíteni, EMF-IncQuery és/vagy Eclipse OCL segítségével megvalósított jólformáltsági validációval. A modellezőeszközökkel egy (szolgáltatásorientált) üzleti alkalmazás logikájának vázát (komponenseit, az adatmodell elemeit, az ezek közötti kapcsolatokat, valamint a platform-specifikus paramétereket) lehet megtervezni, és az alkalmazások teljesen működőképes, kipróbálható vázát automatikus kódgenerálás segítségével állíthatjuk elő. A csapatok által készített eszközök nyílt forrású projekttekként érhetőek el.

2013

Ebben az évben egy futsal mérkőzéshez használható kijelzőt és automatikus jegyzőkönyv generátort kellett elkészíteni. A kijelző belső működését modell alapon kellett megtervezni ,ahol is állapotgépeket használtak a csapatok, míg egy specifikus domain modellt kellett készíteni a jegyzőkönyvek automatikus generálásához. Az érdekesebb megoldások nyílt forrású projektként az alábbi linkeken elérhetőek:

2014

Ebben az évben egy adatfolyamháló modellező eszközt kellett elkészíteni. A legjobb házi feladatok:

2015

Ebben az évben egy vasúti modellező és szimulációs eszközt kellett készíteni modellvezérelt megközelítéssel. A legjobb házi feladatok:

  • Horváth Benedek, Konnerth Raimund-Andreas, Nádudvari Tamás: GoMRP
  • Farkas Rebeka, Palincza Richárd, Stein Dániel: R&D

2016

Ebben az évben egy három dimenziós környezetben dolgozó kooperatív drónok együttműködésének modelljét és szimulációját kellett elkészíteni modellvezérelt eszközök és technológiák felhasználásával. A legjobb házi feladatok:

  • Hegyi Bálint Bence, Marussy Kristóf, Balogh László Márk: körtárgyaló
  • Borbély Zsófia, Bató Tamás, Kővári Zsolt: ztz
  • Somogyi Ferenc Attila, Nagy Krisztián, Demarcsek György: dsn2016