Díjnyertes kutatási esettanulmány adatanalízis témában

Díjnyertes kutatási esettanulmány adatanalízis témában

Kocsis Imre, Gáti Kristóf, Pataricza András és Horváth Gábor Time Series Analysis and Order Prediction with R and addressed order prediction című esettanulmánya “Honorable Mention” díjat valamint 1,000$ jutalmat nyert az “R in Business” versenyen.

A Revolution Analytics által rendezett verseny célkitűzése valós üzleti életből vett problémák megoldása volt, fejlett statisztikai módszerek használatával.

Az R ingyenes statisztikai elemző csomag, mely BI rendszerek hátterében gyakran használt eszköz a tudomány világában. A versenyt szervező Revolution hasonlóan fontos szerepet tölt be a statisztikában, mint a RedHat a Linux világában, azzal, hogy vállalati alkalmazásokhoz R csomagokat készít professzionális használatra.

A tanulmányt ipari projektjeink egyike inspirálta, az analízist valós adatokon futtattuk le. A versenyen neves vállalatok profi statisztikus szakértői is részt vettek, akik az üzleti szektorban rendszeresen végeznek  nagy adathalmazon alapuló megbízható elemzéseket, valamint az USA élvonalbeli egyetemei is képviseltették magukat.

A nyertesek listája itt olvasható. Gratulálunk!