IRF opcionális gyakorlat

A csütörtöki előadás helyett egy opcionális gyakorlatot szervezünk. A gyakorlaton a virtuális gépek és a Linux kezelésének, valamint a Bash és a PowerShell szkriptelés alapjait nézzük meg.

A gyakorlat nem kötelező, annak során nem kell semmilyen jegyzőkönyvet elkészíteni, ez nem számít bele semmilyen formában az értékelésbe. Azoknak javasoljuk, akik mondjuk nem foglalkoztak még virtuális gépekkel, Linux rendszerekkel, és szeretnék az előadáson bemutatott alapokat számítógépen felügyelet mellett kipróbálni.

Mivel véges kapacitású laborhelyet tudtunk erre az időpontra lefoglalni, ezért a gyakorlatra előre kell jelentkezi, hogy biztos mindenkit le tudjunk ültetni. Erre lehetőség a holnapi előadás szünetében lesz. Ha több a jelentkező, mint amennyi kapacitásunk van, akkor a jövő heti előadás időpontjában is szervezünk még egy turnust (az előadás időpontján kívüli időpontot egyeztetni szerintem nagyon macerás az ütközések miatt).

Hogy mindenki el tudja dönteni, hogy tartogat-e neki újdonságot a gyakorlat, kitettük a feladatok előzetes verzióját, erre érdemes holnapig ránézni.