Formális módszerek szorgalmi házi feladat kiírások

A Formális módszerek szorgalmi házi feladat kiírások és a feladatokat hallgatókhoz rendelő táblázat kikerült a tárgy szorgalmi házi feladatokkal kapcsolatos tudnivalókat tartalmazó oldalára.

Minden hallgató egy házifeladatot old meg önálló munkával. 6 feladattípus van, a feladatokat a hallgatókhoz rendelő táblázat az alábbi hivatkozással letölthető táblázatban, Neptun-kód szerint rendezve található meg.

A szorgalmi házi feladat egy modellezési és analízis feladat megoldását jelenti a Petri hálók eszközkészletének felhasználásával. A megoldás során minden rendelkezésre álló lehetőséget használjunk ki (dinamikus tulajdonságok, invariánsok, modellellenőrzés)!

A feladatok konkrét megfogalmazását, azaz a modellezendő rendszer leírását és a hozzá kapcsolódó bizonyítandó követelményeket az alábbi táblázatban elhelyzett hivatkozásokkal letölthető dokumentumok tartalmazzák:

Sorszám Feladat címe Konzulens
1 Kiszolgáló infrastruktúra Bergmann Gábor 
2 Mars robot Csikós Donát
3 Keresőmotor frissítő (web crawler) Hegedüs Ábel
4 Csokoládégyár Horváth Dóra
5 Szoftverfejlesztés Vajna Miklós
6 Üzenetküldő szolgáltatás Vörös András

A feladatok kidolgozását egy-egy konzulens segíti, az egyes feladatokhoz tartozó konzulens neve szintén a fenti táblázatban olvasható.