AGTIVE'11 konferencia a BME-n

AGTIVE'11 konferencia a BME-n

Idén októberben a BME rendezte meg a négyévenkénti AGTIVE (Applications of Graph Transformation With Industrial Relevance) konferenciasorozat legújabb kiadását. Az esemény lebonyolítását csoportunk és az AAIT tanszék munkatársainak együttműködése tette gördülékennyé. A rendezvényre európai és amerikai egyetemekről (elsősorban Németországból) 40-50 vendég érkezett, doktoranduszoktól rangos professzorokig, akik a BME Q épületben adták elő és vitatták meg a tématerület legújabb tudományos eredményeit, az ipari alkalmazási tapasztalatokat, és az elkészült szoftvereszközöket. A résztvevők programját kedden este a Budai Várban rendezett állófogadás, csütörtökön este dunaparti konferenciabankett és sétahajózás, pénteken délután pedig budapesti idegenvezetés színesítette.

A rendezvény fényét az iparból érkező vendégelőadók is emelték: Mark Proctor, a Drools projektvezetője a JBoss / Red Hat képviseletében; Kocsis Zsolt és Marcin Paluch pedig az IBM színeiben.

Csoportunkból dr. Varró Dániel volt a szervezőbizottság egyik elnöke, Bergmann Gábor pedig előadóként is hozzájárult a szakmai programhoz.