Önálló labor és Diplomatervezés 1 beszámolók

Önálló laboratórium és Diplomatervezés 1 beszámolók

Az Önálló laboratórium és Diplomatervezés 1. félévek zárásaként a tárgykövetelmények szerint mindenkinek be kell számolnia a félévben végzett munkáról. A következőket szeretném kihirdetni a beszámoló részleteiről:

- A beszámoló személyenként egy-egy 10 perces kiselőadással történik. Az előadást kérdések követik 2-3 percben.

- Az előadáshoz PowerPoint vagy PDF fóliákat kell készíteni, ezeket számítógépes kivetítővel lehet majd bemutatni.

- Ezen felül szeretnénk további időkeretet fenntartani gyakorlati demonstrációkra is, amikor az elkészült programok, rendszerek működés közben is bemutathatók (ez a bemutató opcionális, ha valaki szeretne bemutatót tartani, kérem jelezzen vissza).

A beszámolókat előreláthatóan a következő időtartományokban szeretném beosztani:

- 2011. december 7. szerda,     8:15 - 11:00
- 2011. december 8. csütörtök,  8:15 - 10:00
- 2011. december 9. péntek,    12:15 - 18:00

Kérek minden érintett hallgatót, hogy akinek ezeken belül van olyan időtartomány, amelyik indokolhatóan (órarendi elfoglaltság miatt) NEM felel meg, 2011. november 25. péntek estig jelezzen vissza e-mailben (majzik@mit.bme.hu)! Kérem, hogy az is jelezzen vissza, aki nem kíván beszámolót tartani!

A visszajelzések alapján elkészítem a beszámolók ütemezését, és e-mailben hirdetem ki. A beszámolók várhatóan az I.ép. L.405. laborban lesznek.

Az egyes tárgyak speciális tudnivalói

Diplomatervezés 1:

- A kari központi tárgykövetelmények szerint a félévben végzett munkáról írásos beszámolót kell készíteni, aminek terjedelme kb. 30 oldal. A  beszámoló tartalmát a konzulenssel kell egyeztetni és a beszámoló előtt leadni.

- Fontos, hogy ezt a beszámolót a kari diplomaterv portálra is fel kell tölteni: http://diplomaterv.vik.bme.hu/

- Határidő a szorgalmi időszak vége, pótlás a pótlási időszakban lehetséges.

Önálló laboratórium:

- Aki az önálló laboratórium utolsó félévét zárja le, írásbeli beszámolót kell készítenie a végzett munkáról. Ennek tartalma és terjedelme a konzulenssel való egyeztetés tárgya, tipikusan kb. 10-15 oldal. Ez az eddigi munka leírását kell, hogy tartalmazza; olyan szinten, hogy a munka ez alapján megérthető és adott esetben mások által folytatható legyen.

- Aki még nem az utolsó félévet zárja le, annak a konzulens által meghatározott írásbeli dokumentációt kell elkészítenie (pl. rendszerterv).

- A beszámolókat fel kell tölteni a szakirány portálra: http://www.inf.mit.bme.hu/, belépés után ld. a Tartalom feltöltése menüpontot.
(Aki ötéves képzésben vesz részt, a korábban használt önálló laboratórium adatbázisba töltse fel a beszámolóját.)

- A beszámoló mellé kérjük, hogy mindenki töltsön fel egy egyoldalas összefoglalót (kivonatot) is az elvégzett munkáról. Ehhez formátum mintát külön küldeni fogok.

- Az írásbeli anyagok elkészítésének határideje a szorgalmi időszak vége, pótlás a pótlási időszakban lehetséges.

Köszönettel,
Majzik István