Rendszermodellezés számonkérések a szorgalmi időszak végén (2011. ősz)

Az alábbiakban a pótzárthelyivel, a házi feladat második fázisával, a konzultációval és a szorgalmi feladattal kapcsolatos bejelentések olvashatóak.


A pótzárthelyi időpontja 2011. november 30. szerda 8:30-10:00, helyszín az I.B.025 terem.

Mindenki hozzon fényképes hatósági igazolványt (személyi igazolvány, útlevél, lehetőleg ne diákigazolvány és semmiképpen se koleszbelépő), valamint írószerszámot. Számológép, telefon, vagy bármely egyéb elektronikus segédeszköz használata tiltott. Saját lap nem használható.

A első zárthelyin meg nem jelenők ill. sikertelenül próbálkozók mellett szívesen látunk jegyjavítási szándékkal érkezőket is (ld. lenn).


A házi feladat második fázisa immár leadható, a megfelelő űrlapot dec. 4. éjfélig megnyitottunk a portálon.

Emlékeztetnénk mindenkit a következőkre:

  • A honlapon közölt házi feladat feltételeket és a tanácsok gyűjteményét érdemes még egyszer alaposan átolvasni.
  • Az idő szűke miatt most már nem tudunk a technikai problémákhoz alkalmazkodni, ezért mindenkit arra kérünk, hogy az egész modell projektet (és nem csak a folyamatot) exportálja a modellező eszközből, mégpedig .mar formátumba. Az export sikerességét erősen ajánlott ellenőrizni egy üres workspace-be történő importtal.
  • Hasonló okokból ismételten arra intünk mindenkit, hogy a beadóűrlap kitöltése során figyeljen oda, hogy a . zip fájl feltöltése sikeres-e, és utána ügyeljen a Mentés gomb megnyomására.

A leadott házi feladat szóbeli védésére a szorgalmi időszak utolsó hetén kerül sor. Némi rugalmasságot szeretnénk kérni, hogy lehetséges legyen a személyes találkozó a javítóval azon a héten.


Az órai szavazás értelmében dec. 1-én csütörtökön 16:00 és 17:00 között házi feladat konultációt tartunk az IL405 teremben. Nem várható előadás, közös feladatmegoldás vagy újabb eszközbemutató; ennek megfelelően csak konkrét kérdéssel / problémákkal érdemes eljönni.


Mint arról már többször szó esett, a kötelező házi feladat mellett lehetőség van szorgalmi feladat elkészítésére is (lásd a korábban már közzétett feladatkiírást). A megajánlott vizsgajegy megszerzésének - a kétféle házi feladat igényes elkészítésén túl - a legalább jó(4) zárthelyi érdemjegy a feltétele. Aki ennél rosszabb eredménnyel teljesítette a zárthelyit, az a pótzárthelyin rontás kockázata nélkül megpróbálhat javítani. Aki foglalkozni tervez a szorgalmi feladattal, az Vörös Andrásnál jelentkezzen (azt is jelezve, ha ehhez még ZH jegyet kell javítania).