BSc Rendszertervezés ágazat záróvizsgák időzítése és tudnivalók

A BSc képzés - Mérnök informatikus szak - Informatikai technológiák szakirány - Rendszertervezés ágazat 2011/12. tanév I. félév záróvizsgáit 2012. január 5-én csütörtökön tartjuk. A vizsgák végleges időbeosztását a mellékelt dokumentum tartalmazza.

Kérjük olvassák el Dékáni hivatal szakdolgozattal és záróvizsgával kapcsolatos, valamint az MSc felvételivel kapcsolatos tájékoztatóit is!


Tudnivalók a záróvizsgáról

a BME MIT Rendszertervezés ágazat hallgatóinak

 • A záróvizsgákat a mellékelt beosztás szerint rendezzük. Ha változás történik, arról külön küldünk értesítést.
 • Az egyes hallgatók záróvizsgái várhatóan a megadott időpontokban kezdődnek. A vizsga jellegéből adódóan azonban csúszások előfordulhatnak, tehát célszerű 10 perccel a kiírt időpont előtt megjelenni és türelmesen várni, amíg a Záróvizsga Bizottság szólítja a jelöltet.
 • A záróvizsga menete:
  • A záróvizsga elején 15 perces előadást kell tartani a szakdolgozatról. Az előadást vetített fóliákkal (PowerPoint vagy PDF) kell illusztrálni. Számítógépet és kivetítőt (projektor) biztosítunk. Internet kapcsolat nem garantált, ezért a bemutató anyagát tehát CD-ROM-on vagy USB meghajtón célszerű elhozni (a biztonság kedvéért kétpéldányban).
  • Az előadás után kell válaszolni a bíráló kérdéseire illetve felvetéseire. (A bírálat a záróvizsga előtt felvehető a konzulenstől vagy az I. ép. E. 441-ben a tanszéki hallgatói adminisztrációban.) Ha szükséges, a válaszok illusztrálására is készíthetők fóliák.
  • Az előadás után a Bizottság tagjai tesznek fel kérdéseket, amikre válaszolni kell.
  • Ezután kerül sorra a vizsga a választott (nem elkülönített) záróvizsga tárgyból. A vizsgáztató felteszi a kérdést (tételt), amire külön felkészülés nélkül, helyben, szóban kell válaszolni. A vizsgára kb. 15-20 perc áll rendelkezésre.
  • A vizsga után a Bizottság kiküldi a jelöltet, megvitatja az eredményeket, elkészíti a jegyzőkönyveket, majd behívja a jelöltet és kihirdeti az eredményt (a szakdolgozatra adott érdemjegyet, a vizsgán elért osztályzatot valamint az oklevél minősítését).
 • Az oklevél minősítésének meghatározását a BSc szakdolgozat, záróvizsga és oklevél szabályzat rögzíti, ez elolvasható a Dékáni Hivatal web lapján.
 • A Záróvizsga Bizottság indexet, oklevelet stb. nem ad át, ezeket a KTH intézi és külön adja át. A záróvizsga során csak az oklevél kitöltésére szolgáló adatokat kell ellenőrizni.

További tudnivalók találhatók a tanszéki Szakdolgozat és diplomaterv oldalon.

Kapcsolódó fájl: 
Kapcsolódó fájl: