SecureChange projektzárás Leuvenben

SecureChange projektzárás Leuvenben

2012. március 28-29-én, a Brüsszeltől nem messze található Leuvenben történt meg a SecureChange EU FP7 projekt záró bírálata. A konzorcium partnerek a projekt harmadik évének eredményeit, valamint a teljes három éves kutatási tevékenység összefoglalóját adták elő az EU által kijelölt bírálóknak. A bemutatók és a korábban leadott írásos projektanyagok alapján a bírálók kérdéseket tettek fel, majd zárt tanácskozás után sikeresnek ítélték és elfogadták a konzorcium munkáját.

A BME az akadémiai partnerek egyikeként a projekt mindhárom évében részt vett a kutatásokban, elsősorban a biztonsági követelménymodellezéssel és a modellalapú teszteléssel foglalkozó munkacsoportokban. Előbbi témához kapcsolódik a SeCMER követelménymodellező prototípus, amelyet a mostani alkalommal demonstráltunk a bírálók előtt. A SecureChange projekt ezen túl számos ponton támogatta a kutatócsoport további kutatási és publikációs tevékenységét, például az EMF-IncQuery eszköz kifejlesztését.

A projektzáráson csoportunkat Micskei Zoltán és Bergmann Gábor képviselte.

SecureChange projektzárás LeuvenbenSecureChange projektzárás LeuvenbenSecureChange projektzárás LeuvenbenSecureChange projektzárás Leuvenben