Előadások az ICGT 2012 konferencián

Előadások az ICGT 2012 konferencián

Idén szeptember 24-29-ig Bréma városa adott otthont a matematikusokból és mérnökökből álló gráftranszformációs kutatói közösség rendes kétévenkénti tudományos fórumának, a Sixth International Conference on Graph Transformation - Modeling and Analysis of Dynamic Structures (ICGT 2012) konferenciának, ill. a kapcsolódó workshopoknak.

Csoportunk a konferencia főszekciójának "Alkalmazások" sávjában két cikkel is képviseltette magát, amelyeket Bergmann Gábor adott elő a szakmai közösség előtt. Az egyik cikk a relációs adatbázisokban tárolt gráfmodellek feletti gráftranszformációk hatékony (inkrementális) végrehajtásának gyakorlati nehézségeire mutatott megoldásokat. A másik publikáció a hálózati, viselkedési vagy hierarchikus modellek feldolgozásában kiemelt fontosságú tranzitív elérhetőségvizsgálatok számításának hatékonyságával foglalkozik.

A szombati Fifth International Workshop on Petri Nets, Graph Transformation and other Concurrency Formalisms (PNGT 2012) workshopon pedig Varró-Gyapay Szilvia adott elő az időzített gráftranszformációról.

Előadások az ICGT 2012 konferenciánElőadások az ICGT 2012 konferenciánElőadások az ICGT 2012 konferenciánElőadások az ICGT 2012 konferenciánElőadások az ICGT 2012 konferenciánElőadások az ICGT 2012 konferencián