EMF-IncQuery bemutató az EclipseCon Europe 2012 nemzetközi ipari konferencián

EMF-IncQuery bemutató az EclipseCon Europe 2012 nemzetközi ipari konferencián

Kutatócsoportunk képviseletében Dr. Ráth István mutatta be az EMF-IncQuery tanszéki fejlesztésű, nyílt forrású inkrementális modell-lekérdező keretrendszer új, éles ipari alkalmazásokba szánt változatát az EclipseCon Europe 2012 ipari konferencián. Munkánk elismeréseként Ed Merks, az iparági szabvány Eclipse Modeling Framework technológia alkotója az EMF-IncQuery technológiát az utóbbi időszak egyik legjelentősebb innovációjaként méltatta.

A konferencián az EMF-IncQuery technológiát egy előadás, valamint egy élő technológiai demonstrátor formájában is bemutattuk:

  • A "Fast, Faster and Super-fast Model Queries" című, Ed Willinkkel, az Eclipse OCL fejlesztőjével közös előadás keretében kiemeltük az EMF-IncQuery keretrendszer élenjáró skálázhatóságát és teljesítményét a nagyméretű modelleket használó komplex fejlesztőrendszerekben,
  • a "Get Your Eclipse Moving" című előadás keretében partnereink, az EclipseSource cég szakértői (Dr. Jonas Helming és Eugen Neufeld) segítségével bemutattuk  az EMF-IncQuery és Esper Complex Event Processing technológiák kombinációjára épülő, valósidejű komplex gesztusfelismerésre alkalmas demonstrátorunkat.