Kutatócsoportunk bemutatója a Kutatók Éjszakáján

Kutatócsoportunk bemutatója a Kutatók Éjszakáján

Az idei kutatók éjszakája rendezvény sikeréhez kutatócsoportunk is hozzájárult, egy az Ericsson Magyarország Kft.-vel közösen tartott modellvasút demó elkészítésével. Az eseményről az Index hírportál is tudósított és videó is készült.

A modellvasút rendszer a modell alapú szoftverfejlesztés legújabb módszereit és vívmányait szemléltette egy elosztott biztonsági logika megtervezésén és implementálásán keresztül.

Hallgatóink – Horváth Benedek és Mázló Zsolt – készítették a hardver és szoftver komponeneseket, utóbbiakat az Ericssonban is használt modell alapú szoftver fejlesztő eszköz segítségével.

A hallgatók munkáját az Ericssonból Jász Zoltán és dr. Darvas Ádám, kutatócsoportunkból pedig Vörös András tudományos segédmunkatárs és dr. Horváth Ákos tudományos munkatárs segítették.

 

Kutatócsoportunk bemutatója a Kutatók ÉjszakájánKutatócsoportunk bemutatója a Kutatók ÉjszakájánKutatócsoportunk bemutatója a Kutatók ÉjszakájánKutatócsoportunk bemutatója a Kutatók ÉjszakájánKutatócsoportunk bemutatója a Kutatók ÉjszakájánKutatócsoportunk bemutatója a Kutatók Éjszakáján