Sikeresen lezárult a CONCERTO projekt

CONCERTO logo

Június 30-án Brüsszelben folyt le a CONCERTO projekt utolsó szakmai értékelése (review meeting), melyen kutatócsoportunkból Horváth Ákos és Nagy András Szabolcs mutatta be a BME-MIT, BME-AUT, BME-EMT és az AENSys együttműködésének eredményeit.

A CONCERTO egy három éves Európai Uniós projekt, melynek fő célja továbbvinni a szintén Európai Uniós CHESS projekt eredményeit, kidolgozva egy metodológiát több processzoros biztonság kritikus, beágyazott rendszerek fejlesztéséhez. Az elkészült eszköz a PolarSys alatt válik elérhetővé.

Kutató csoportunk elsődleges feladata volt kiegészíteni a CONCERTO eszközt oly módon, hogy telecare rendszereket lehessen vele modellezni és azokon megbízhatósági analízist végezni. Ezen felül, az együttműködő partnerekkel elkészítettünk egy telecare rendszert, amely szenzorok (súlymérő, vérnyomásmérő, GPS, stb.) adatait képes feldolgozni lokálisan egy Android alapú eszközön, illetve egy szerveren, amely a hosszú távú analízist végzi el, ezzel segítve az orvos munkáját.

További információk: