Díjeső a MODELS 2016 konferencián

Díjeső a MODELS 2016 konferencián

Ahogy korábban írtuk, néhány munkatársunk a múlt hetet a franciaországi St. Malo városában töltötte. Kutatócsoportunk ugyanis három cikket is bemutatott a múlt héti MODELS 2016 (ACM/IEEE Model Driven Engineering Languages and Systems) tudományos konferencián; ezen felül a kapcsolódó szatelit eseményen egy workshopcikket is előadtunk. Örömmel jelentjük, hogy a konferencia díjátadóiról sem távoztunk üres kézzel.

A konferenciához kötődően az ACM nemzetközi szervezet a kutatói közösség doktoranduszai számára egy különleges versenyt hirdetett meg. Az ACM Student Research Competition résztvevői poszterrel és előadással mutatták be kutatómunkájukat. A verseny első díját munkatársunk, Szárnyas Gábor nyerte "Scalable Graph Query Evaluation and Benchmarking with Realistic Models" című pályázatával.

Idén a MODELS konferencia rendes programjába a nemzetközi közösség két kategóriában 118 ill. 27 cikket küldött be, amelyből a bírálati folyamat után rendre 28 ill. 10 került elfogadásra, és végül a három legjobbnak ítélt publikációt díjazták az ACM Distinguished Paper Award elismeréssel. Ebben a rangos megtiszteltetésben részesült a kutatócsoportunk és az MTA TKI együttműködésében, Bergmann Gábor, Debreceni Csaba, Ráth István, Varró Dániel szerzők által jegyzett "Query-based Access Control for Secure Collaborative Modeling using Bidirectional Transformations".

Díjeső a MODELS 2016 konferenciánDíjeső a MODELS 2016 konferenciánDíjeső a MODELS 2016 konferenciánDíjeső a MODELS 2016 konferencián