Design and Analysis Techniques for Certifiable Model Transformations (CertiMoT)

2010
2014
Kapcsolattartók: 
Horváth Ákos
Kapcsolattartók: 
Bergmann Gábor
Kapcsolattartók: 
Hegedüs Ábel
Kapcsolattartók: 
Ráth István Zoltán
Kapcsolattartók: 
Ujhelyi Zoltán
Kapcsolattartók: 
Varró Dániel

A CERTIMOT projekt fő célkitűzése, hogy lehetővé tegye a tanúsítványozást a kritikus rendszerekben és szolgáltatásokban használt modelltranszformációk számára. Új modellek, nyelvek és technikák kerülnek kifejlesztésre, amelyek támogatják a modelltranszformációk szisztematikus tervezését, generálását, ellenőrzését és nyomonkövetését, amelyekre a tanúsítványozási folyamatban szükség van. Hosszú távú célkitűzésünk, hogy a CERTIMOT eredményei jelentősen csökkentsék a modelltranszformációk tanúsítványozásának komplexitását.

  • Követelményanalízis technikák transzformációk számára. Célunk specifikációs és analízis technikák leírása, amelyek leírják a magas szintű MT követelményeket és érzékeltetik a közöttük levő potenciális konfliktusokat. Hosszú távú célként azt jelöljük meg, hogy a transzformáció követelményei legyenek precízen megadhatóak és követhetőek a transzformáció fejlesztés során.
  • Technikák futási idejű transzformációs programok automatikus generálására. Célunk automatikus programszintézis technikák fejlesztése futási idejű transzformációs programok generálásához. Hosszú távú célként hatékony modelltranszformációs programokat kell generálni többféle célplatformra.
  • Nyomonkövethetőségi technikák modelltranszformációk számára. Célunk egy szisztematikus megközelítés kidolgozása a modelltranszformációs követelmények, programok, tesztesetek stb. nyomonkövethetőségére.