Blockchain előadások a HTE Távközlési Klubon

Kutatócsoportunk munkatársai tartanak előadásokat a blockchain alapú megoldásokról a HTE Távközlési Klub 2019.01.24. 18:00-kor kezdődő eseményén. A klub házigazdája Prof. Pataricza András, a klubon előad többek között Gönczy László, Kocsis Imre és Hajdu Ákos.

Blockchainről a színfalak mögött: Egyre gyakrabban hallunk a blockchain alapú megoldásokról. A blockchain fő ígérete az, hogy a decentralizált hitelesség globális protokolljává válik. Látszik, hogy a technológia sok mindenre jó, és néhány dologra bizonyosan ez a legjobb megoldás. Az is látszik, hogy a potenciális felhasználóknak nem feltétlenül azokra az előnyökre van szükségük, amelyekre az alkotók koncentráltak.

De mi is van a technológia mögött? Melyek a kapcsolódó trendek és problémák? Hol tart az ISO Blockchain irányú szabványosítása?  Hogyan lehet mindezt üzleti alkalmazásokban felhasználni? Mitől lesz korrekt és  biztonságos egy okos szerződés? Hogyan néz ki a terület kutató, és hogyan kormányzati illetve gazdasági oldalról? A kriptogazdasági tevékenység után ki, kinek és mi alapján adózik? Az ilyen szolgáltatást nyújtó virtuális szervezetekbe hogyan fektessünk be, milyen szabályok alapján?

A fenti kérdéseket járjuk körül a HTE Távközlési Szakosztály által szervezett HTE Távközlési Klub következő összejövetelén.