Házi feladatok és jegyzőkönyvek leadása (útmutató)

Ez az útmutató hallgatóink számára szeretné megkönnyíteni az általunk 2012. elején bevezetett új házifeladat-leadó rendszer használatát. Kérjük, hogy szükség esetén egyszer figyelmesen olvassák át.

Ez a dokumentum az általunk oktatott tantárgyakhoz kapcsolódó házi feladatok és labor jegyzőkönyvek leadásához nyújt segítséget. Portálunkat egy olyan oldallal bővítettük, ahol hallgatóink (bejelentkezés után) megtekinthetik a részükre kiírt házi és mérési feladatokat, leadhatják megoldásaikat és elkészült jegyzőkönyveiket, és megtekinthetik az ezekre kapott értékeléseket.

Bejelentkezés

Minden hallgató csak a saját feladatait (és azok értékelését) nézheti meg, ezért először is be kell jelentkeznie a portál nyitóoldalán a bal oldali oszlopban a "Belépés" mezőben. Belépésre használhatja a BME címtár azonosítóját (a "Belépés" mező feletti "BME Címtár belépés" linkre kattintva), vagy ha kapott tőlünk saját azonosítót (mert pl. a mi BSc ágazatunk vagy MSc szakirányunk hallgatója), akkor azt is. A kétféle belépési mód egyenértékű, sőt, ha mindkétféle azonosítóval rendelkezik, akkor bármelyikkel belépve ugyanazokat az adatokat kell látnia.

Ha BME hallgató, de még nincsen címtár azonosítója, akkor keresse fel a címtár információs és regisztrációs oldalait.

Hol vannak a feladataim?

Belépés után nézze meg a saját feladatait (bal oldali oszlop "Feladatbeadás" mező "Házi feladatok és jegyzőkönyvek feltöltése" linkje). Ugyanez az oldal elérhető bejelentkezés után a portál  bármely oldaláról a bal oldalon az Ön felhasználónevét viselő mező "Saját adatok" linkje mögötti oldalon a „Tanulmányok” fül alatt.

 • Ha a „Tanulmányok” fülön a „Nincs kiírt házi feladat, gyere vissza később.” felirat fogadja, akkor az Ön számára még nincsen kiírva feladat, így megoldást sem tud leadni.
 • Ha van kiírva feladat, akkor azokat félévenként, tárgyanként és fajtánként csoportosítva látja. Az oldal megkülönböztet önállóan vagy csoportosan leadható házi feladatokat és labor feladatokat, zárthelyiket és vizsgákat. A két utóbbinál megoldást feltölteni nem tud, de a saját eredményeit az értékelés után láthatja.

Az ebben a listában látható feladatok az Ön által nálunk felvett tárgyak házi feladatai vagy laborok mérései. Ez a rendszer alapvetően a leadásokat kezeli, ezért a feladatok esedékességének idejét illetve a mérési időpontokat nem mutatja, csak a végső leadási határidőt. (Például a mérésbeosztást a labor tárgy saját oldalán kell megtalálnia, itt legfeljebb a feladat címe utalhat rá.)

 • Amíg nem adott le megoldást vagy jegyzőkönyvet, addig a leadás állapota nem értelmezett, és értékelést sem láthat (kivéve zárthelyi vagy vizsga típusú „feladatok” esetén).
 • A „Részletek” link mögött a feladathoz tartozó részletesebb adatokat olvashatja:
  • a tárgy neve,
  • a feladat típusa és határideje,
  • a feladatkiírás esetleg részletesebb szövege és a hozzá csatolt fájlok (ha vannak),
  • az Ön vagy mérőtársa által leadott megoldások és a feladat értékelése (ez utóbbi kettő csak ha már van).

Megoldás feltöltése

Ha a feladat "zárthelyi" vagy "vizsga" típusú, akkor nincsen lehetőség megoldás feltöltésére, csak az értékelés megtekintésére.

Házi feladat megoldás vagy labor jegyzőkönyv leadásához kattintson a fenti oldalon az adott feladat sorában található „Leadó oldal” linkre, ahol a feladathoz tartozó fenti részletesebb adatok leírása alatt talál egy „Új leadás” szekciót is. Amennyiben egyazon feladathoz több megoldást is feltölt (Ön vagy a mérőtársa), akkor csak a legutolsót értékeljük a hozzájuk írt megjegyzésektől függetlenül.

A leadandó fájl kiválasztása („Tallózás ...” gomb), majd az esetleges társa (pl. mérőtársa vagy csoporttársa) Neptun-kódjának beírása után ne felejtse el megnyomni a „Feltöltés” gombot is, mert addig nem adott le semmit. Ha egynél több társa lett volna, akkor a Neptun-kódokat vesszővel elválasztva sorolja fel a megfelelő szövegbeviteli mező­ben. Megjegyzés hozzáfűzése nem kötelező, a megjegyzést az értékelő oktató általában nem látja automatikusan.

A „Feltöltés” gomb megnyomása után a portál visszaigazolja, hogy mely Neptun-kódú hallgatók számára mentette el a beadást. Itt látható az is, ha érvénytelen Neptun-kódot adott meg. A társ megadásának lehetősége azt is jelenti, hogy a csoportosan vagy párban elvégzendő feladatok megoldásait elegendő a társak megadásával csak egy példányban feltölteniük.

Az értékelések megtekintése

Megoldás feltöltése után az Ön feladatait mutató listában az adott házi feladathoz tartozó sorban olvasható az, ha egy feladathoz már sikerült leadni megoldást. Ha az értékelés is elkészül, akkor az ugyanitt lesz megtalálható.