Megújult név és weboldal

Kutatócsoportunk megújult arculattal és weboldallal folytatja munkáját Kritikus Renszerek Kutatócsoport néven. Nézd meg a kutatócsoport új weboldalát: https://ftsrg.mit.bme.hu Tovább »

Specializációválasztás 2020

Ha izgalmas önálló labor feladatokat szeretnél, érdekel a TDK és a kutatás, szívesen becsatlakoznál nemzetközi projektjeinkbe vagy nyílt forráskódú szoftvereink fejlesztésébe, akkor várunk szerettel specializációinkon!

Kutatócsoportunk az alábbi specializációk oktatásában vállal szerepet: Tovább »

Kiemelkedő TDK eredmények

Kutatócsoportunk hallgatói kiemelkedő sikereket értek el az idei kari TDK-konferencián. Összesen 3 első, 2 második és 2 jutalom helyezéssel díjazták a kutatócsoport munkatársai által konzultált dolgozatokat. Külön büszkeség, hogy a Rektori különdíjat idén is egyik hallgatónk kapta meg. Tovább »

Kutatócsoportunk szervezte a DISC 2019 konferenciát

Kutatócsoportunk szervezte az International Symposium on Distributed Computing (DISC) konferenciát 2019. október 14-18. között Budapesten. A DISC egy nemzetközi, elismert akadémiai konferencia, aminek a témája az elosztott rendszerek és hálózatok elmélete, tervezése, analízise és alkalmazásai. Tovább »

Hallgatóink sikere az Országos TDK konferencián

Hallgatóink kiemelkedően szerepeltek a XXXIV. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Informatika Tudományi szekciójában, ahol két I. és két II. díjat nyertek. Tovább »

Elindult a H2020 ADVANCE projekt

Kutatócsoportunk részvételével 2019 januárjában elindult az “Addressing Verification and Validation Challenges in Future Cyber-Physical Systems” (ADVANCE) nevű H2020 RISE kutatási projekt, ami a jövő kiberfizikai rendszereinek ellenőrzési kihívásait fogja vizsgálni.

Blockchain előadások a HTE Távközlési Klubon

Kutatócsoportunk munkatársai tartanak előadásokat a blockchain alapú megoldásokról a HTE Távközlési Klub 2019.01.24. 18:00-kor kezdődő eseményén. A klub házigazdája Prof. Pataricza András, a klubon előad többek között Gönczy László, Kocsis Imre és Hajdu Ákos. Tovább »

Cikk a nézeti modellekről a MODELS konferencián

Kutatócsoportunk doktorandusza, Marussy Kristóf, a MODELS nemzetközi konferencián mutatta be legújabb eredményeinket a modellalapú tervezés támogatásával kapcsolatban. Tovább »

Kiemelkedő TDK-eredmények

Csoportunk hallgatói kiemelkedő sikereket értek el az idei kari TDK-konferencián. Összesen 4 első, 1 második, 3 harmadik és 2 jutalom helyezéssel díjazták a csoportunk munkatársai által konzultált dolgozatokat. Külön büszkeség, hogy a Rektori különdíjat is egyik hallgatónk kapta meg.

Munkatársunk és volt diákunk cikke a programozási nyelvek egyik legrangosabb konferenciáján

Idén Boston adott otthon a SPLASH konferenciaegyüttesnek, amelynek részeként megrendezésre került az OOPSLA 2018 konferencia, a programozási nyelvekkel foglalkozó tudományos közösség egyik legfontosabb (CORE A* rangú) fóruma. Az idei programban tanszékünk is képviseltette magát. Tovább »

Tartalom átvétel