Munkatársunk és volt diákunk cikke a programozási nyelvek egyik legrangosabb konferenciáján

Szabó Tamás bemutatja kutatási eredményeinket

Idén Boston adott otthon a SPLASH konferenciaegyüttesnek, amelynek részeként megrendezésre került az OOPSLA 2018 konferencia, a programozási nyelvekkel foglalkozó tudományos közösség egyik legfontosabb (CORE A* rangú) fóruma. Az idei programban tanszékünk is képviseltette magát.

Kutatócsoportunk munkatársa, Bergmann Gábor, valamint Szabó Tamás (egykori diákunk, jelenleg a Delfti Egyetem doktorandusz hallgatója) is társszerzője annak az új tudományos tanulmánynak (és a mögötte álló szoftverprototípusnak), amelyet Szabó Tamás bostoni előadása mutatott be nov. 8-án.

A cikk témája a programok helyességellenőrzésére készített statikus analízisek inkrementális kiértékelése. Az inkrementalitás lehetővé teszi, hogy a program szerkesztése közben még a nehéz számítások eredménye is folyamatosan frissíthető legyen a fejlesztőkörnyezetben, ne kelljen a (jóval közvetettebb visszacsatolást biztosító) "éjszakai build" eredményét megvárni.

Bergmann Gábor munkáját az MTA-BME Lendület Kiberfizikai Rendszer Kutatócsoport valamint az MTA Bolyai János Kutatási Ösztöndíj támogatta.