R5-COP hírek és események

"Excellent" minősítéssel zárult az R5-COP projekt (2016. március 31.)

Március 31-én zárult a három éve, több mint 30 ipari és egyetemi partner közreműködésével indult R5-COP - "Reconfigurable ROS-based Resilient Reasoning Robotic Cooperating Systems" ARTEMIS Projekt. Az Eindhovenben megtartott értékelénen a szakmai bírálók kiválónak értékelték a projekt eredményeit.
A kutatás és fejlesztés célja az átkonfigurálható robot rendszerek kialakításának támogatása volt új hardver és szoftver komponensek, tervezési és konfigurációs módszerek, valamint verifikációs és validációs technikák kidolgozásával. Az új eredményeket ipari, háztartási, logisztikai és mobil robot alkalmazásokban demonstrálták a résztvevők. A projektben tanszékünk mindhárom kutatócsoportja közreműködött, képviseletükben a projekt értékelésen dr. Majzik István vett részt. 
Csoportunk fő közreműködője és vezetője volt a WP3.4 "Futásidőbeli verifikáció és inkrementális viselkedés tesztelés" munkacsomagnak, ennek keretében monitor szintézis eszközöket és teszt kiválasztásra alkalmas eszközöket fejlesztett. Ezek segítik a robot rendszerek biztonságkritikus területen való felhasználását, valamint az átkonfigurálás vagy új alkalmazási környezet esetén szükséges újratesztelést.

"Robots on the rise" (2015. március 30.)

Sikerrel zárult az R5-COP projekt első évének szakmai értékelése március 26-án Brüsszelben. Kutatócsoportunkból Majzik István mutatta be az inkrementális teszteléssel és futásidőbeli verifikációval foglalkozó munkacsomag eredményeit. A projekt 2015-ben is megnyerte az ARTEMIS Co-Summit "Exhibition Award" díját.

Az R5-COP projekt átkonfigurálható, ROS-alapú, rugalmas és intelligens kooperatív robot rendszerek tervezésével és verifikációjával foglalkozik. A tanszéki kutatócsoportok több munkacsomagban vesznek részt, elsősorban beágyazott szenzor rendszerek tervezése, intelligens tervkészítési és következtetési feladatok megoldása, valamint tesztelés és monitorozás területén.

További kapcsolódó információk:

Az R5-COP projekt éves megbeszélése (2015. február 2.)

2015. január 21-22-én került sor az R5-COP - Reconfigurable ROS-based Resilient Reasoning Robotic Cooperating Systems (Átkonfigurálható ROS-alapú rugalmas és intelligens kooperatív robot rendszerek) ARTEMIS projekt éves megbeszélésére Rigában. A projektben csoportunk feladata új tesztelési és verifikációs módszerek kidolgozása.

Az R5-COP projektben 31 partner vesz részt, köztük robot komponensek és alkamazások szállítói. A projekt célja az átkonfigurálható robot rendszerek fejlesztésének támogatása új hardver és szoftver komponensek, tervezési és konfigurációs módszerek, valamint verifikációs és validációs technikák kidolgozásával. Az új eredményeket ipari, háztartási, logisztikai és mobil robot alkalmazásokban demonstrálják majd a résztvevők.

A 3 éves projektben 110 mérnökhónapnyi munkával tanszékünk mindhárom kutatócsoportja közreműködik, képviseletükben a megbeszélésen dr. Dabóczi Tamás, dr. Dobrowiecki Tadeusz és dr. Majzik István vettek részt. 

Csoportunk fő közreműködője és vezetője a WP3.4 "Futásidőbeli verifikáció és inkrementális viselkedés tesztelés" munkacsomagnak, ezen kívül feladatunk még modell alapú konfigurációs eszközök fejlesztése is.

Indul az R5-COP projekt (2014. május 30.)

2014. május 19-20-án került sor az R5-COP - Reconfigurable ROS-based Resilient Reasoning Robotic Cooperating Systems (Átkonfigurálható ROS-alapú rugalmas és intelligens kooperatív robot rendszerek) ARTEMIS projekt indító megbeszélésére Odense-ben, a Danish Technological Institute robottechnológiai intézetében. A projektben csoportunk feladata új tesztelési és verifikációs módszerek kidolgozása.

Az R5-COP projektben 31 partner vesz részt, köztük robot komponensek és megoldások szállítói. A projekt célja az átkonfigurálható robot rendszerek fejlesztésének támogatása új hardver és szoftver komponensek, tervezési és konfigurációs módszerek, valamint verifikációs és validációs technikák kidolgozásával. Az új eredményeket ipari, háztartási, logisztikai és mobil robot alkalmazásokban demonstrálják majd a résztvevők.

A 3 éves projektben mintegy 110 mérnökhónapnyi munkával tanszékünk mindhárom kutatócsoportja közreműködik, képviseletükben a nyitó megbeszélésen dr. Dabóczi Tamás, dr. Dobrowiecki Tadeusz és dr. Majzik István vettek részt. 

Csoportunk fő közreműködője és vezetője a WP3.4 "Futásidőbeli verifikáció és inkrementális viselkedés tesztelés" munkacsomagnak, ezen kívül feladatunk még modell alapú konfigurációs eszközök fejlesztése is.