Oktatóink és hallgatónk közös könyvfejezete a Springernél

Oktatóink és hallgatónk közös könyvfejezete a Springernél

Oktatóink és hallgatónk közös könyvfejezetet írtak a vizuális feltáró adatanalízis alkalmazásáról a számítógépes infrastruktúrák elemzésében különös tekintettel a hibadiagnosztikára.

Az "Empirical Assessment of Resilience" cimű fejezet szerzői Dr. Pataricza András egytemi tanár, Kocsis Imre tanársegéd, Salánki Ágnes MSc hallgatónk és Gönczy László tanársegéd és az a A. Gorbenko, A. Romanovsky és V. Kharchenko, (Eds.) által szerkesztett "Software Engineering for Resilient Systems" kötetben (Springer LNCS 8166) jelent meg. 

A könyvfejezet, mely a SERENE 2013 workshop szervezőinek kérésére íródott és a rendezvény kiadványának első fejezete, áttekintést ad a vizuális feltáró adatanalízis alkalmazásáról IT infrastruktúrákból származó megfigyelési adatok elemzésére.

A módszer hatékonyságát egy olyan példa illusztrálja, melyben a kötet szerkesztői által 2012-ben, az EDCC-n, az Európai Hibatűrő Számítástechnika Konferencián publikált kíváló cikk adatait a mi módszerünkkel elemezve lényegesen mélyebb megértésre jutottunk a jelenségeket feltárva. A könyv általános módszert is körvonalaz a hatékony felderítéshez.