Előadás a Teszt&Tea meetup rendezvényén

Előadás a Teszt&Tea meetup rendezvényén

Csoportunk oktatója, dr. Micskei Zoltán és egy hallgatónk, Honfi Dávid április 3-án automatikus tesztgenerálásról tartott előadást a Teszt & Tea budapesti rendezvényén.

A Teszt & Tea a meetup.com oldalon szerveződő közösségi kezdeményezés, ahol tesztelők tartanak tesztelőknek szakmai előadásokat újdonságokról és saját tapasztalatokról. A Teszt & Tea előadássorozatot a Hungarian Testing Board támogatja. Az április 3-ai budapesti rendezvényen körülbelül 150 ember vett részt, tesztelők és tesztelés iránt érdeklődő fejlesztők vegyesen.

Az előadás egységtesztek automatikus generálására képes módszereket és eszközöket mutatott be, majd részletesebben ismertette a Microsoft Pex eszközt és az azzal kapcsolatos tapasztalatainkat.

Fóliák és demo: Az előadás fóliái és a bemutatott demo elérhető ezen az oldalon.

Az előadás kivonata: A lefedettségi metrikákat nemcsak a tesztkészlet kiértékelésére lehet használni, hanem arra is, hogy a forráskód alapján olyan teszteseteket származtassuk, amik magas lefedettséget érnek el. Az ilyen technikák hasznos kiegészítői lehetnek a fejlesztői és tesztelői eszköztárnak. Az előadás bemutatja a forráskód alapú tesztbemenet-generáló módszereket és egy konkrét .NET-es egységteszt-generáló megoldás, a Microsoft Pex eszközével kapcsolatos tapasztalatokat.

Előadás a Teszt&Tea meetup rendezvényénElőadás a Teszt&Tea meetup rendezvényénElőadás a Teszt&Tea meetup rendezvényén