Részvétel a Software Testing World Cup 2014 versenyen

Részvétel a Software Testing World Cup 2014 versenyen

Egy hallgatóinkból álló csapat részt vett június 13-án a Software Testing World Cup 2014 verseny európai selejtezőjén, ahol 4 fős csapatok mérhették össze tudásokat a szoftvertesztelés területén.

A verseny során egy kereskedőket támogató webes alkalmazást kellett 3 órán keresztül szabadon tesztelni, és a felfedezett hibákat és hiányosságokat összegyűjteni.

A verseny 6 regionális fordulója (Afrika, Ázsia, Európa, Észak-Amerika, Dél-Amerika, Óceánia) online zajlik, az élő döntő pedig novemberben lesz Németországban az Agile Testing Days konferencián. Az online forduló során egy YouTube csatornán keresztül lehetett követni a szervezőket, és ugyanitt lehetett kérdezni a "megrendelőtől" is a tesztelendő alkalmazással kapcsolatban.

Kutatócsoportunk hallgatói közül Honfi Dávid, Horányi Gergő, Molnár Gábor és Molnár Vince vett részt a selejtezőn. Eredmény néhány hét múlva várható, amikorra a zsűri feldolgozza a beküldött tesztjelentéseket.

FRISSÍTÉS: kikerültek az európai selejtező eredményei, hallgatóink csapata a 133 csapatból a 29. helyen végzett! Gratulálunk Nekik!

Részvétel a Software Testing World Cup 2014 versenyen