Kutatócsoportunk cikkei az ICST konferencián

Kutatócsoportunk cikkei az ICST konferencián

Kutatócsoportunk két cikkel is képviseltette magát az idei IEEE International Conference on Software Testing, Verification and Validation (ICST) konferencián. Az ICST az egyik legrangosabb, kifejezetten szoftverteszteléssel foglalkozó tudományos konferencia. A konferenciára való bekerülésért idén is komoly verseny folyt (132 beküldött cikkből 32-t fogadtak el a bírálatok után). A konferencián továbbá külön szekcióban mutatták be a legújabb tesztelési eszközöket (testing tools) és a legjobb ipari gyakorlatokat (testing in practice). Ezen kívül a konferencia három napja előtti és utáni napokon 7 további esemény került megrendezésre. A konferenciára összesen több mint kétszázan regisztráltak, vegyesen akadémiai és ipari szakértők.

Csoportunkból dr. Micskei Zoltán két, hallgatóinkkal közösen készült munkát mutatott be

L. Cseppentő, Z. Micskei. „Evaluating Symbolic Execution-based Test Tools”: tesztbemenet-generáló eszközöket összehasonlító módszer és keretrendszer. A keretrendszer és az eredmények elérhetőek itt nyíltan: SETTE. A főbb eredményeket összefoglaló prezi megtekinthető itt.

D. Honfi, A. Vörös, Z. Micskei „SEViz: A Tool for Visualizing Symbolic Execution”: a SEViz nevű új eszközünk prototípusa, amivel a szimbolikus végrehajtást használó tesztgenerálást lehet segíteni. Az eszköz bemutatója és forrása elérhető itt: SEViz. Az eszköz főbb funkcióit bemutató videó.

 

SEViz eszköz: tesztgenerálás vizualizációjaTesztgeneráló eszközök összehasonlítása