CErtification of CRItical Systems (CECRIS)

2013
2016
Kapcsolattartók: 
Hegedüs Ábel
Kapcsolattartók: 
Pataricza András

A Marie-Curie projektek célja a legfrissebb akadémiai eredmények ipari alkalmazásba vezetése.

A CECRIS projekt célja előrelépni a kritikus rendszerek fejlesztés, verifikáció, validáció és tanúsítványozás területén.

A projekt a fenti terület olyan nehéz és fontos szempontjaira fókuszál, mint a biztonság, hatékonyság, üzlet. A projekt tudományos célja tanulmányozni a korszerű tudományos és ipari rendszerfejlesztési módszertanokat és ezek használatának hatását a kritikus rendszerek verifikációjára, validációjára és tanúsítására. Továbbá a projekt célja olyan stratégiák és technikák kifejlesztése, amelyek fél- vagy teljesen automatikus eszközöket és módszereket adnak ezekhez a tevékenységekhez, melyeknek hatása a költségekre és minőségre kiszámítható, hogy a költségek hozzárendelhetők legyenek a vizsgált termék által elért RAMS tulajdonság szinthez. A projekt során olyan iránymutatások készülnek, amelyek képesek támogatni a mérnököket a verifikációs és validációs fázisok megtervezésében.

Jellege szerint a CECRIS egy PEOPLE-IAPP projekt, amelyben a résztvevő kutatóknak lehetőségük lesz az akadémiai és iparti partnerek irodái között, egy másik országba utazni annak érdekében, hogy:

  • Megosszák tapasztalataikat és új ismereteket fogadjanak be a hardver és szoftver rendszerek tanúsítása terén
  • Új kompetenciákat fejlesszenek ki
  • Integrálják a megszerzett ismereteket vissza az őket kiküldő vállalatba vagy egyetembe.

Ez a szinergikus megközelítés lehetővé teszi újszerű megközelítések és módszerek kialakítását azzal, hogy összehozza a jelenleg különböző szervezetek és kutatók áltla birtokolt, szétdarabolt tudományos és ipari ismereteket.