Guaranteed Component Assembly with Round Trip Analysis for Energy Efficient High-integrity Multi-core systems (CONCERTO)

2013
2016
Kapcsolattartók: 
Horváth Ákos
Kapcsolattartók: 
Pataricza András
Kapcsolattartók: 
Varró Dániel

A beágyazott biztonság-kritikus rendszerek területén mostanában egyre szélesebb körben megjelenő heterogén multi-core architektúrák által biztosított extra teljesítmény kiaknázásához, új ez idáig nem alkalmazott komponens alapú modellezési megközelítésekre van szükség, amelyek képesek hatékonyan megfékezni a hirtelen megnövekedett komplexitásból adódó tervezési tér robbanását.

A CONCERTO projekt ezen a területen kíván egy új több szakterületet átfogó (multi-domain) architektúra modellező keretrendszert megvalósítani, amely képes a különböző multi-core rendszerekkel szemben támasztott nem-funkcionális követelményeket egységes integrálni és analízis módszerekkel futási időt, megbízhatóságot és energia felhasználást számítani és ezen túlmenően a rendszer különböző komponenseit és monitorait automatikusan származtatni.
 Ismeretlen objektum


A CONCERTO projekt legfntosabb céljai:

  • A "Correctness-by-construction" alapelvét követve olyan model-to-code transzformációkat megvalósítani, amelyek specifikusan multi-core rendszerekre vannak optimalizálva.
  • Egy több-nézeti modellt integráló, hierarchikus modellező keretrendszert megvalósítani, amely hatékonyan támogatja a kompozíció alapú tervezést.
  • Iteratív modell-alapú analízis és szimulációs technikák integrálását a fejlesztési folyamatba, automatikus eredmény visszavetítéssel (back-propagation), a minél koraibb hiba detektálás és lokalizálás érdekében.
  • Specifikusan multi-core hardver architektúrák modellezését megvalósító nyelvek definiálását
  • Fejlett futás idejű monitorozás megvalósítását biztonság kritikus és biztonság szempontjá ból nem kritikus tulajdonságokra (pl., energia fogyasztás).