Bemutattuk a modellalapú tesztgeneráló eszközünket Oxfordban

Elkészült a modellalapú tesztgeneráló eszközünk prototípusa, melyet bemutattunk a MOGENTES projekt partnereknek Oxfordban, a negyedéves technikai projekt megbeszélésen 2010. május 27-28-án. Bemutattuk továbbá ontológiaalapú modellellenőrző módszerünk továbbfejlesztett változatát és az eszközintegrációs keretrendszerünk követelménykövethetőséget támogató komponensét.  Csoportunkat Dr. Pataricza András és Dr. Polgár Balázs képviselte.

A modellalapú tesztgeneráló eszközünk precíz szemantikával rendelkező UML modellekből készít formális modellt (időzített automatát), ebből generáljuk a teszteket az UPPAAL modellellenőrző eszköz felhasználásával, majd az eredményeket visszavetítjük az eredeti modellre. Az előadás során bemutattuk azt is, hogy hogyan integrálódik ez a többlépéses folyamat az eszközintegrációs keretrendszerünkbe, és hogy a keretrendszer hogyan támogatja ennek az eszközláncnak az automatizált végrehajtását. A projekt technikai vezetője elismeréssel nyugtázta az elért eredményeket.

Megvitattuk továbbá az ontológiaalapú modellellenőrző eszközünk jelenlegi helyzetét és a további feladatokat, valamint bemutattuk hogy az eszközintegrációs keretrendszerünk milyen támogatást nyújt a partnerek által fejlesztett eszközöknek a generált modellek és tesztesetek követelményekhez való társításához, ill. a nyomonkövethetőségi információk lekérdezéséhez.

A megbeszélésen 7 ország 10 intézményéből vettek részt kutatók és fejlesztők.