TEMPUS STEM pályázat: cloud alapú oktatásunk díjat nyert

TEMPUS STEM pályázat: cloud alapú oktatásunk díjat nyert

A TEMPUS közalapítvány "STEM - jó gyakorlatok a tudomány, a technológia,a mérnöki tudományok és a matematika szolgálatában" felhívására beadott, Apache VCL alapú oktatástámogatás témájú pályázatunk díjat nyert.

A felhívásban olyan felsőoktatási kurzusokat kerestek, "amelyek az elméleti tudást a gyakorlatban való alkalmazásra fókuszálva adják át, innovatív felsőoktatás-pedagógiai módszerekkel támogatják a kurzus tanulási eredményeiben meghatározott fejlesztendő kompetenciák elsajátítását, továbbá hatékonyan készítik fel a hallgatókat az általuk választott STEM szakmára." Pályázatunkban az Informatikai technológiák laboratórium 2. általunk gondozott méréseinek felhő alapú oktatásra átalakításnak folyamatát, eredményeit és a hallgatói elégedettség-felmérést ismertettük.

Az Apache VCL alapú felhő-szolgáltatásunk kialalkításához hardver eszközökkel meghatározóan hozzájárult az IBM Data Storage Systems Vác. Köszönettel tartozunk emellett Dr. Andrew Rindos-nak (Head, RTP Center for Advanced Studies (CAS) and WW CAS Strategist) és a North Carolina State University (NC State) VCL fejlesztőcsapatának folyamatos támogatásukért. Mint arról korábban hírt adtunk, tavaly ősszel csoportunk adott otthont egy "VCL Boot Camp"-nek, ahol az NC State vezető szakértői magyar egyetemek képviselőinek tartottak intenzív VCL oktatást.